fredag 12 augusti 2011

Fredag på muséet

Besökte ett tekniskt museum i grannstaden tidigare idag. Lockade av en barnutställning där man skulle lösa en detektivhistoria med kända barnboksfigurer.Det här ser ju nästan ut som min lilla Loppa!


I verkligheten var där mest en massa stökiga barn och ännu stökigare föräldrar. Dessutom begrepp vi inte riktigt hur man skulle göra för att lösa gåtan... Inte helt lätt för nån av oss att koncentrera sig i röran.

En ubåt måste man ju bara undersöka när man har möjlighet till det. (Fast jag tycker det är lite läskigt).

Och testa lite teknik.


Istället fick vi vårt eget mysterium. Dottern glömde sin handväska (så klart) nånstans mellan detektivutställningen, bilarna, flygplanen, utbåten och utgången. Tackålov var det en annan mamma som hörde oss och såg att min loppa hade skor som matchade väskan (så klart) som hon hade sett inne i flygledartornet. När vi hittat den fick vi nog och gick över till ett annat museum som ligger precis bredvid.På jakt efter den försvunna väskan


Vi tittade på fiskar och letade förgäves efter hajar (de finns visst bara i Helgasjön i Småland).

Sen fick dottern panik bland de uppstoppade djuren och utanför en jordbävningssimulator. Det tog en bra stund innan jag fick ut henne därifrån. Hon sprang så klart inte ut från djurrummet utan vidare genom utställningen, så vi var tvungna att gå tillbaka. Hon ropade på pappa, som inte var med. Storebror blev lätt stressad och aningens generad av lillasyster.


Försökte locka ut henne därifrån genom att fresta med att titta på klänningar (utställning med 20-talsklänningar). Men den fick vi halvspringa igenom för hon ville absolut inte vara kvar på museet. Dinosarierna kunde ju jaga fatt på henne! Eller “elefanterna” som hon sa.

Puh. Det var ett äventyr på muséet det!

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Ett HÄRLIGT äventyr verkar ni ha haft. På världens bästa museum ifall ni frågar oss!

Kram ifrån en familj som imorgon åker på fiskeäventyr i vårt vackra grannland.