söndag 6 december 2009

Kulturell söndag i advent

Idag har vi hunnit med att både vara på familjegudstjänst med dotterns dagis och vernissage/konsert med sonens skola. Vilka fantastiskt duktiga barn! Och vilken fantastisk engagerad personal! Dubbelklicka på bilderna, så ni ser de fina konstverken gjorda av barn mellan 3 och 12 år.

Alla konstverken är inspirerade av statyer från vår lilla stad. Barnen har varit runt och fotograferat statyerna och sen har de fått skapa konstverk med inspiration utifrån bilderna. Helt fantastiskt!

Ännu mer fantastiskt är att skolan i samarbete med kommunen och Konsthallen tryckt upp små pocketstora guideböcker med bilder, karta och vägbeskrivning till alla de "riktiga" konstverken, så man kan göra sin egen lilla konstrunda i kommunen.

Trötta men nöjda tjejer på väg hem. Då vi förresten passade på att köpa julgran. Fast den får stå ute i trädgården några dagar innan den kommer in i huset.

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Du skulle ha sett mig idag! JAG SÅG EXAKT LIKADAN UT SOM DIG! Såklart...

Men lilla E fick ha på sig overallen och inte sin lilla kappa eftersom hon halkar och slänger sig i snön massor med gånger under alla promenader.

WOW vilken konstutställning. Engagemang!

Kram!