söndag 30 juni 2024

Lördagsutflykt - kakor och kortspel under gråa moln

Lördag. Med ett hus i stort behov av röjning och städning och en trädgård kraftigt eftersatt i underhåll, vad gör man en lördag med lite halvmolnigt väder? Man åker på utflykt så klart! Stök och röj klarar sig. 





Halvmolnigt, som sagt. Tack å lov var det inga regnmoln så utflyktsaktiviteten funkade som vi önskade. 






Fika i en kaffestuga! Finns det nåt somrigare?











Det syns på byggnadstypen vilket landskap vi är i, eller? Skånska korsvirkeshus. Kaffestugan är Skånes äldsta (från 1930-talet) och korsvirkeslängan är från 1700-talet. Kakorna var alldeles nybakta. 

Ser nu när jag tittar på bilderna att ser ut som det var småkyligt under de grå molnen. Men det var det inte, snarare tvärtom, rejält varmt.








Fika och kortspel. Det är ett måste. Förresten, jag tror jag måste jaga den här kaffeservisen på kommande loppisbesök. Superfin.






Den uppmärksamme ser att molnen ser lite vitare och lättare ut på den här bilden. Under tiden vi satt på uteserveringen blev vädret allt bättre






men om det inte varit utomhusväder hade det nog varit lika mysigt att sitta här, inomhus.




Kaffestugefika. 

Den första, men säkert inte den sista. Den här sommaren. 


fredag 28 juni 2024

Fem en fredag - ljudligt

Dags för en fredagslista. Veckans tema ljudligt

Vilka ljud gillar du att somna till?

Regn. 

Vad brukar låta i ditt hem?

Tvättmaskinen. Pipet när den är färdig. Tvättar ofta så det ljudet hörs ofta.
Dottern vid middagsbordet när hon har tusen grejer att berätta om.
Våra knarriga golv. Jisses vad golven i vårt hus knarrar!
Maken när han snarkar.

Vad tycker du om din egen röst?

Jag tycker den är hemsk! Tycker jag låter gnällig. Men jag tycker det är fascinerande när jag hör mig själv prata engelska, för det är som att lyssna på en helt annan människa.

Vad är mest oljud för dig?

Allt när jag däckat i soffan efter en intensiv arbetsdag och jag är grymt ljudöverkänslig. Då är precis ALLT oljud. 

Vilket ljud är sommar för dig?

Sommarregn smattrande på taket. 
Vågskvalp på havet.
Ljudet av en blixtlås som öppnas. Jo, faktiskt, hur märkligt det än låter. Men för mig är det sommar och barndom, ljudet av att öppna ett tält.
Fågelkvitter.
Måsljud.
Hummelsurr.
Ljudet av en envis mygga en sommarkväll när man gått och lagt sig.
Syrsor. Fast det är ljudet av fransk sommar. 


torsdag 27 juni 2024

Ytterligare ett tecken på att det är hög tid för semester

Häromdagen skulle jag hämta dottern på tågstationen efter jobb. Hon hade firat midsommar i en kompis sommarstuga och smsade hur dags jag skulle hämta henne. 

Körde dit och stod på parkeringsplatsen och väntade. Hon ringde och frågade var jag blivit av. Hon hade precis kommit fram. "Jag står på baksidan av stationen på höger sida", svarade jag. "Vad menar du, jag är här men ser inte dig", kontrade hon. 

Efter en stunds dividerande konstaterade vi att jag missuppfattat och stod och väntade i fel stad!!! (Vi bor mitt emellan två städer, ungefär lika långt hemifrån till bägge). 

Suck. Dubbelsuck. 

Vi hade pratat om var jag skulle hämta henne. Flera gånger. Jag hade fått sms ett par gånger där det tydligt stod var jag skulle hämta henne. 

Men det hade tydligen inte fastnat i min överansträngda, överhettade hjärna. 



onsdag 26 juni 2024

Igår var en helt vanlig dag

eller det var det inte. Förvisso en vardag och en arbetsdag. Men också min födelsedag




och jag började dagen så här. 


Tisdagar är jobbmässigt en av veckans jobbigaste dagar, men fyller man år en sån dag kan man inte bara gå hem och däcka på soffan, som jag vanligtvis gör en tisdagskväll... 




Det var ljuvligt fint väder, så vi packade picnicväskan och begav oss hit. För att cykla dressincyklar. Bästa sommaraktiviteten ju! 































Bästa födelsedagen! 💙


måndag 24 juni 2024

Krämigt, salt och gott - barndom 2.0

 


Uppvuxen på 70-talet och ett av favoritgodisarna var nötcreme. Har testat som vuxen och njaee, mina vuxna smaklökar tycker den är alldeles för söt. Men den här varianten däremot! Salt och smarrig! Rekommenderas. 


söndag 23 juni 2024

Vykort från midsommar

Precis som förra året, och om jag inte minns fel, även året dessförinnan, firade vi midsommar i den danska huvudstaden. Var sak har sin tid och traditionellt svenskt midsommarfirande firade vi när barnen var små. Nu roar de sig på eget håll och då får det bli nya traditioner.





Köpenhamn och alla fina blomsterdekorationer utanför butiker och restauranger. 










Det här var ett konstverk. Byen vågner av Simone Aaberg Kaern. När staden vaknar ser vi utopia genom stadens fönster. Konstnären vill visa oss en längtan efter en framtid och en spegling av staden som ett landskap i förändring befolkat av de unga älskande. Hrm... jag såg en väggmålning med fina färger. Tycker det ser ut som klackaskor... 







Är man uppväxt med dansk TV så är det inga problem att läsa danska. 







Som sagt. 






En italiensk frukost i den danske byen.







Nån hamburgare åt vi inte, men hade kunnat göra det här, i en ombyggd bensinstation. Just i fredags var det inte mycket folk när vi gick förbi, men maken berättade att han varit i krokarna när det ringlat lång kö.






Tror jag visat de här fasaderna förut här på bloggen, men jag tycker det är så himla fint, så det kommer jag säkert visa fler gånger. 







Favoritbrunchen har jag också visat förut, för det är verkligen en favorit. Och man står ju faktiskt inte sig jättelänge på en italiensk söt frukost... 






Jomenvisst. Ett måste. 






Maken dissade brunchen den här gången. Han gick för en Stjerneskud. Smörrebröd med friterad spätta. Nästan så jag ångrade mig. 







Efter maten blev vi både mätta och trötta så det blev en liten middagslur (jo, jag somnade faktiskt en stund!) på en filt i en park.








Dagen gick vidare med lite fönstershopping och lite riktig shopping. Kunde inte motstå den fina plastmappen och t-shirten som talade till mig. Tänker att den ska jag ha på mig på jobb vid tillfälle. Hehe...





Vätskepaus viktigt i värmen.





Men hur käck blomma? I de danska färgerna, röd og hvid.


Midsommar i Danmark. Inte första gången. Och definitivt inte sista gången.