Så har jag testat ett viralt julbaksrecept. Tre ingredienser. Pepparkaksdeg, dumlekolor och flingsalt. Kan inte tagga receptkällan, för jag läst det på flera olika håll, men så här gjorde jag.
Tryck ut en köpepepparkaksdeg i en klädd ugnsform, ca 20-30 cm
Halvera dumlekolor på längden
Tryck ner dumlekolorna med skurna sidan uppåt
Strö över lite flingsalt
Grädda i 175 grader, ca 10-15 min
Skär i rutor
Vad vi tyckte? Helt ok. Kul att ha testat. Jag gillar flingsalt i bakverk(allt med choklad, kolasnittar, rabarberpaj...), men här tyckte jag nog att kryddorna i pepparkaksdegen hade räckt. Alla bitarna gick åt, men jag tror inte jag kommer baka den igen. Möjligtvis gör jag en variant och trycker ner dumlekolor i en chokladkladdkaka och strör flingsalt på den. Hrmm... eller så gör jag en Rocky roadkaka och strör jordnötter, dumlekolor och minimarschmallows över en kladdkaka! Stay tuned, återkommer med recension.
Psst.. ni ser att jag inte tryckte ut degen helt ut till kanterna i formen? Självklart använde jag inte hela paketet deg. Av två anledningar: 1) om det inte skulle bli gott, hade det varit synd att offra ett helt paket deg. 2) pepparkaksdeg är ju supergott att äta ogräddad. Gissa vilken av anledningarna som var den verkliga anledningen till att jag inte använde hela paketet... ;-)




1 kommentar:
Älskar pepparkaksdeg, ogräddad! Mums :) Jag ska prova göra rocky road i år. Tänkte ha med skumtomtar, dumle med pepparkakssmak och jordnötter. Borde bli gott.. vi får se.
Skicka en kommentar